Senirkent MYO Ticaret Sektörü Eğitim İstişare Toplantısı’na Katıldı

11 Haziran 2015 Perşembe 13:48 tarihinde eklendi | 900 defa okundu
Senirkent MYO Ticaret Sektörü Eğitim İstişare Toplantısı’na Katıldı

02 Haziran 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara Başkent Öğretmen evinde Ticaret Sektörü Eğitim İstişare Toplantısı 13 sektör temsilcisi, 13 kamu kurum temsilcisi, MEB ilgili birimleri, 4 Üniversite temsilcisi ve 6 okul müdürünün katılımıyla, Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Ömer AÇIKGÖZ’ün Başkanlığında yapılmıştır. Toplantıya Üniversitemiz Senirkent MYO Öğr.Gör. Nurcan NEGİZ üniversite temsilcisi olarak katılmıştır.

Sektör-eğitim işbirliği ile küresel rekabette Pazarlamacılar, Perakendeciler, Emlakçılar, Sigortacılar, Muhasebeciler, Mali Müşavirler ile Dış Ticaret ve Borsa Sektörlerinin gücünü artırmak, bu sektörlere daha nitelikli insan gücünü yetiştirmek; sektörle işbirliği gelişmiş esnek modüler program çeşitliliğine sahip, teknolojik altyapısı güçlü ve daha çok talep edilen bir meslekî ve teknik eğitim yapısını oluşturmak; toplumda mesleki teknik eğitim farkındalığı oluşturarak meslekî ve teknik eğitimi daha fazla tercih edilir hâle getirmek amacıyla düzenlenmiştir.

Ticaret Sektörü Eğitim İstişare toplantısına katılanlar; sektörün mevcut durumu, karşılıklı beklentilerin belirlenmesi, sorunların ve çözüm önerilerinin görüşülmesi ve sektörün mesleki eğitimin karar ve yönetim aşamasında daha etkin katılımının sağlanmasının önemi vurgulanmıştır.