Türkiyenin ilk Optisyenlik ve Göz Sağlığı Sempozyumu yapıldı.

26 Mart 2014 Çarşamba 09:48 tarihinde eklendi | 2628 defa okundu
SDÜ.Senirkent MYO.Optisyenlikte bir ilk daha gerçekleştirdi.

Türkiyenin ilk Optisyenlik ve Göz Sağlığı Sempozyumu yapıldı.

SDÜ.Senirkent MYO.Optisyenlikte  bir ilk daha gerçekleştirdi.

13-14 Ekim 2012 tarihlerinde Süleyman Demirel Üniversitesi Senirkent Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde bu yıl ilk kez uluslararası platformda düzenlenen “Optisyenlik ve Göz Sağlığına Akademik ve Sektörel Bakış” temalı “Optisyenlik ve Göz Sağlığı” Sempozyumu, Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

1.GÜN

Açılış 13 Ekim 2012 saat 09.00 da  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından başlayan törende, katılımcılara GSF Müzik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cenk Celasin tarafından Çeng dinletisi sunuldu.

Törenin ilk konuşmasını  Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Şimşek yaptı.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Senirkent MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Cahit Sevindir, gerek optisyenlik öğretiminin gerekse optisyenlik sektörünün karşılaştığı sorunların tartışılması ve çözümlerin bulunması anlamında Anadolu’da bulunan üniversiteler arasında ilk adımı atan üniversite olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Optisyenlik sektörünün hayatın üretildiği bir alan olduğunu belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da,optisyenliğin camların üretiminden camların estetiğine kadar her türlü ayrıntıya önem veren bir meslek olduğunu söyledi. İnsan sağlığında önemli bir yeri olan göz bozukluklarının, gözlükçülüğü veya optikçiliği geçerli ve ihtiyaç duyulan bir meslek haline getirdiğini ifade eden Akyıldız, “Siyasi haritaların bile temelinde üretim yer alır” diyerek optisyenlik mesleğinin de gelişmesinde ve kendini yenilemesinde ilerleyen teknolojinin önemli roller üstlendiğini, mesleğe sanatsal, estetiksel ve fiziksel açıdan katkıları olduğunu söyledi. Öğrencilere, zaman- mekan ayrımı yapmadan kısıtlı şartlarda olsalar dahi kendilerini geliştirmeleri ve yenilikçi olmaları gerektiğini söyleyen Akyıldız, sempozyumun başarılı geçmesini temenni etti.Açılış konuşmaların ardından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Şimşek’e,

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt tarafından plaket takdim edildi.

Da sonra, SDÜ. SKS. A salonunda Öğle yemeği verildi.

2. oturumun ardından, Saat 14.30 otobüsler ile katılımcılar Senirkent’e götürüldü. Senirkent MYO. da misafirleri Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin BAYKAL karşıladı. Önce Optisyenlik laboratuarı gezdirilerek, okul hakkında bilgi verildi.

Daha sonra MYo. Konferans salonunda  misafirlere hitaben Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin BAYKAL ilçe ve okul hakkında bilgi verdi. Senirkent MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Cahit Sevindir’in  kısa bir konuşmasında sonra ikram  bölümüne geçildi.

Misafirlere Belediyenin hazırlamış olduğu,  Senirkent’e özgü, yöresel ürünlerimizden  Kuru üzüm,badem, Dığanekmeği, Pekmez, elma ve su ikram edildi.

Senirkent MYO. da hatıra fotografı çekildi.

Buradan da otobüsler ile Eğirdir Mavigöl otele gidildi. Eğirdir adası gezdirildikten sonra akşam yemeğinde misafirlere balıklı güzel bir menü verildi.

2.GÜN

14 Ekim 2012  Pazar saat 10.00 da Sempozyum,  GSF Müzik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cenk Celasin tarafından Çeng dinletisi başladı.

3.oturumda ; S.TEMEL, Fatih Mehmet DEMİR, Lütfi Bilal TAŞYÜREK,ö.Faruk FARSAKOĞLU, Heseyin Ozan TEKİN, Serap KÖSE’nin sunum konuşmaları yapıldı.  Çay-kahve arası verildi.

Uğur optik makinaları

4. Oturumun adı; Rahmetli Gözlükcülerin duayeni Senirkentli Hüseyin YİĞİT’in anısına verildi ve gerçekleştirildi.

Bu oturumda Yurt dışından gelen;

Dr. Andear BERKE, Dr. Robert William CHAPPELL ve Mr.Till HERZOG  sunum yaptı. daha sonra öğle yemeğine geçildi. Yemekten sonra,

Yurtiçinden, Fulya GÜÇTAŞ, Erkan BAŞYAYLA ve  Türkiye Optisyanler Derneği Başkanı Abdullah AYDIN  sunum yaptı.

Plaket törenine geçildi. Katılımcılara plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Sempozyumda emeği geçenler

Misafir katılımcılar uğurlandıktan sonra, Senirkent MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Cahit Sevindir Sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm personeline teşekkür etti.